View Single Post
Sitat av Provo Vis innlegg
Det finnes jo forskjellig typer klaringsmidler. Noen brukes i kokingen – slik som klarurt, whirlfloc, irish moss og supermoss – og de vil jo åpenbart ikke ha noe i et ølsett å gjøre.

Det finnes også klaringsmidler som skal tilsettes i begynnelsen av gjæringen som bryter ned lange proteinkjeder som gir kjøletåke/"chill haze". Her er det vel stort sett Brewer's Clarex som brukes – Clarity Ferm fra White Labs er en uttynnet porsjonsvariant av Brewer's Clarex. Disse vil fungere helt utmerket i et ølsett.

I tillegg har man klaringsmidler som tilsettes etter gjæring, som binder til seg gjæra og faller til bunn. Isinglass og Polyclar er velkjente eksempler, men mange bruker smakløs gelatin også. Dette vil også fungere brillefint i et ølsett, men vær oppmerksom på at om du karbonerer naturlig på flasker så kan det bli problematisk om du har felt ut all gjæra.
Vis hele sitatet...
Wow, takk for bra svar! Har bestilt 2 beerkits og tenkte å starta med et cooperkit. Har du noe erfaring med å tilsette ekstra malt ekstrakt? Halv boks eller hel av samme cooperboks. Lest/sett på youtube at det skal gi mer smak og høyere alkohol prosent? Er det lurt eller fucker det opp batchen?