View Single Post
Lappskaus er også noe du kan lage i store kvanta, for deretter å fryse med i passende porsjoner, det er både sunt næringsrikt og billig om du lager mye av gangen.

Oppskrifter finner du sikkert mange av på nett, men når jeg lager lappskaus, skjærer jeg bare masse forskjellige rot-grønnsaker i terninger, mens jeg lar kjøttet frese litt i kjelen.
Når kjøttet har frest nok, tilsetter jeg vann og setter platen på fullt, når vannet har kokt opp skrur jeg platen ned på laveste stilling.
Stangselleri, sellerirot og persillerot, er noe som gir god smak, fersk ingefær kan også med fordel brukes, løk gir også god smak og buljong kan brukes som erstatning for kraft.
Når det gjelder lappskaus, er det nesten bare fantasien som setter grenser, av kjøtt tar du bare det du finner på tilbud av svin eller okse.
Når alle grønnsaken er ferdig kuttet tar du bare dette opp i sammen med kjøttet, etterfyller med vann og skrur opp temperaturen til vannet igjen koker. Når det gjelder mengden vann, tilsetter jeg vann til det går greit å røre i gryta, la det koke til grønsaken er møre, om du vil ha en tykkere konsistens, kan du tilsette en eller to poser potetmos helt mot slutten.
Når jeg lager en stor kjele, har jeg middag til 3 i fire dager, så selv om det koster litt i innkjøp blir det ikke så dyrt per måltid.
Sist endret av Veggen; 2. juli 2013 kl. 21:55.